Borci

Borci smo cheerleading skupina iz Maribora. Cheerleading izhaja iz Združenih držav Amerike in je zelo priljubljen nacionalni šport. V Sloveniji je razmeroma mlad šport, ki spodbuja skupinski duh, zaupanje in sodelovanje. Treningi in koreografije vsebujejo elemente gimnastike, akrobatike in plesa. Je samostojen šport, ki zraven prej omenjenih prvin vsebuje tudi človeške piramide, mete, dvige, skoke in druge samostojne elemente.

Člani vseh starostnih kategorij cheerleading skupine Borci oziroma po angleško Blue Warriors se udeležujejo nastopov in tekmovanj doma ter v tujini, kjer se predstavljajo s svojimi koreografijami, ki vsebujejo vse zgoraj naštete elemente. Zaradi svoje dinamičnosti in sodelovanja posameznika v skupini je ta športna zvrst primerna za psihomotorični razvoj, prispeva h kakovostnemu preživljanju prostega časa in je hkrati dovolj nezahtevna, da se je lahko udeleži vsakdo.

Borci so s svojimi nastopi tudi redni gosti športnih, kulturnih in zabavnih prireditev, kjer vedno popestrijo dogodek na katerem nastopajo in s svojim atraktivnimi piramidami, meti in dinamično ter zanimivo koreografijo navdušijo občinstvo. Nastopali so že skoraj povsod – od otvoritev trgovin in gostinskih lokalov, porok, festivalov, v videospotih glasbenih skupin ter seveda  na vseh vrstah športnih prireditev in tekmovanj, celo na ledu med  tretjinami hokejske tekme! Za naše nastope načeloma ni ovir, le strop more biti dovolj visok, saj punce letijo visoko po zraku! Vedno se veselimo novih nastopov in izzivov, zato nas lahko kontaktirate tukaj in lahko se dogovorimo za morebiten nastop na vaši prireditvi.